Науковці КНУ розробили електронний "язик", що розпізнає смаки

Науковці КНУ розробили електронний "язик", що розпізнає смаки 17.11.2014 Вчені з Київського національного університету імені Тараса Шевченка розробили так званий електронний "язик", здатний визначати речовини і розпізнавати смак.

Результати досліджень С. В. Литвиненка і В. А. Скришевського опубліковано в журналі ACS Applied Materials & Interfaces.

Передбачається, що винахід може використовуватися як в харчовій промисловості — для перевірки якості продуктів і води, так і в медицині — у медичній діагностиці, випробуванні лікарських засобів та моніторингу навколишнього середовища.

За словами вчених, пристрій буде працювати аналогічно зв'язці смакових рецепторів і головного мозку людини.

http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2014/acs-presspac-november-12-2014/electronic-tongue-to-ensure-food-quality.html
http://korrespondent.net/tech/science/3443571-ukraynskye-uchenye-sozdaly-elektronnyi-yazyk
http://nvua.net/ukraine/kievskie-uchenye-razrabotali-elektronnyy-yazyk--20273.html

http://lenta.ru/news/2014/11/13/electronictongue
http://rus.newsru.ua/ukraine/13nov2014/elektr_yazyk.html
http://news.meta.ua/ua/reg/kyiv/cluster:39576899-Kievskie-uchenye-izobreli-prototip-elektronnogo-iazyka
http://odnako.su/news/science/-211079-kievskie-uchenye-izobreli-prototip-elektronnogo-yazyka
http://24ukrnews.com/news_rss/1994206
http://lenta.newsper.net/ru/news?id=297683831&date=2014-11-13

Іванов Іван Іванович

Інститут високих технологій

http://univ.kiev.ua/news/6110



Повернутися до списку

Анонс подій

11.09.2018
Міністерство освіти і науки продовжило до 5 жовтня 2018 року термін подання анкет до складу Наукової ради МОН
Це рішення прийнято у зв’язку з тим, що термін подання анкет кандидатів збігся з відпускним періодом працівників закладів вищої освіти та наукових установ детальніше...
05.09.2018
ХІ Парнасівська конференція
3-5 вересня 2018 року в Києві відбувається ХІ-а Міжнародна конференція з біохімії та молекулярної біології імені видатного біохіміка першої половини ХХ ст. професора Якуба Парнаса детальніше...
05.09.2018
«Київський університет на шпальтах періодичних видань та матеріалів конференцій» № 4/6
Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича пропонує черговий щоквартальний випуск науково-аналітичного огляду з питань історії та сьогодення університету детальніше...
05.09.2018
Перелік нових документів авторів нашого Університету, які почали індексуватись у базах Scopus та Web of Science у серпні 2018 року
У загальному переліку авторів кожного документу виділені прізвища авторів Університету. Натиснувши на посилання у назві документу, можна перейти на повний запис про нього у відповідній базі даних детальніше...
31.08.2018
Інформаційний бюлетень Науково-дослідної частини №7
Науково-дослідна частина пропонує ознайомитись із новим випуском Інформаційного бюлетеня за липень-вересень 2018 року детальніше...
31.08.2018
Новий випуск науково-аналітичного огляду «Вища освіта і наука»
Інформаційно-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича пропонує новий випуск науково-аналітичного огляду «Вища освіта і наука» № 6/7 (черв.–лип.) за 2018 рік. детальніше...
Всі події